A lapok jelentései ( Ajándék )

16. Ajándék

Életünket meghatározó ajándékok, pozitív változások. Kedvezőlehetőségek, melyek váratlanul bukkannak fel életünkben. Jelezheti a művészeteket, melyek ajándékok az emberiség számára,melyen keresztül megélhetik önmagukat, kifejezhetik érzéseiket,vágyaikat. Tedd fel a kérdést önmagadnak, a fizikai tárgyaknak van e valós értéke az örökkévalóság tükrében? Az ajándékok értéke nem a fizikai valójukban található, hanem a tiszta önzetlen ajándékozás örömében. A Vénusz, mint az érzelmek megtestesítőjének az alacsonyabb rendű aspektusa az ajándék,ennek még anyagba süllyedt megjelenési formája a pénz. A figyelem a legnagyobb ajándék.Figyelmeztet a lap, amit túl könnyen kapunk, értéktelenné válhat számunkra. Kedvező helyzetben számunkra értékes álom válik valóra, régóta várt, vágyott események bekövetkezése. Kedvezőtlen helyzetben a lap jelentése, értéktelen portéka felhalmozása a lelki szegénységkompenzálására, túlzott ajándékozás, a szeretet kimutatása helyett. Más lapokkal összeolvasva: Ellenség, féltékenység, hamisság, betegség, tolvaj lapokkal után állva csökkenti azok negatívhatását, mert az egyén képes lesz felismerni és felülemelkedni a problémákon. Személyjelölő (szerető, szerelmes nő, özvegyasszony, özvegyember, katonatiszt, bíró,gyermek, barát) lapokkal együtt jelzi, hogy több figyelmet, időt kell fordítanunk a kérdéses személyre. Utazás, remény, látogatás, ház előtt jelezheti az ajándék jellegét.

Kellemes dolog, valami ajándék megkönnyíti a dolgaidat, általában azonban pozitív változást jelez.

Munka: ajándékba kapsz egy állást vagy előrelépést.
Betegség: daganat, rák.

Sorsszerű ajándék, lehet, anyagi, ill. lelki ajándék. Nem kifejezett tárgyi dolog, amit kaphatunk. Lehet életünket meghatározó ajándék: pl. tehetség, érzelem, jó szándék valaki részéről, mély,  vonzalom,lelki támaszt kaphatunk, szeretet, de lehet régóta várt teherbeesés.

Mindenképpen pozitív fordulat áll be életünkbe. Új barátság, szerelem alakulhat, ki melyet ajándéknak tekinthetünk. Örömteli fordulat várható, mely megkönnyíti a dolgunkat. A kártya a jó szándék és a szeretet kifejezője. Az “ajándékot” sorsszerűen kapod, mert megérdemled, a hozzáállásod, cselekedeteid miatt. Ez nem mindennapi dolog, különleges. Titkos vágyaid beteljesülnek

Bolygója: Vénusz

Száma: 7

Állatai: Fácánkakas

Növényei: Alma, Bodza

Drágaköve: Karneol

Eleme: Föld

Istenei: Khariszok, az ajándékozási kedv istennői

Csillagjegye: Bika

Szimbólumai: Rózsa – termékenység, szépség szimbóluma, melynek a durva anyagi testen kívül jólmegfogható, tapasztalható a magasabb síkjai.

Ékszeres ládikó – Rejtett értékek, melyek hozzáférhetőek lesznek.

Legyező – Rejtett érzések

Kellemes dolog, valami ajándék megkönnyíti a dolgaidat, általában azonban pozitív változást jelez.

Munka: ajándékba kapsz egy állást vagy előrelépést.
Betegség: daganat, rák.