A lapok jelentései ( Katonatiszt)

24. Katonatiszt

A férfias, kiáradó, marsikus archetípust jelöli. Olyan férfi, vagy extrémesetben férfias nő, akivel a kérdezőnek a következőkben feladata lesz.Alacsonyabb aspektusában ez az ember visszaél a hatalmával, erejével,beosztásával. Azonban ha valaki magasabb szinten éli meg ezt azállapotot, olyan bölcsességre, belső tartásra, tisztánlátásra tehet szert,mely területén uralkodóvá emeli. Általában tudatosabb embereketmutat, akik képesek élni hatalmukkal, jó vezetők, irányítók, szervezők,igazságos főnökök. Női energiák hiányára vagy csökkent jelenlétéra utal. Tűz, dinamizmus,változás, Akarat megjelenése a fizikai síkon. Jelezheti segítőinket, támogatóinkat hivatalos ügyeinkben. Figyelmeztetése, először magunkon uralkodjunk, mielőtt a világ meghódításáravállalkoznánk. Állj ki önmagadért, akár az egész világ ellen, de ehhez ismerned kell valósénedet, hogy tud mi is az amit valójában képviselsz. Kedvező helyzetben vezetés, becsület, dicsőség, önérzet, vezetés, uralkodás. Kedvezőtlen helyzetben nagyképűséget, hatalomvágyat, gőgöt jelent. Más lapokkal összeolvasva: Ha ellenség, féltékenység, hamisság, tolvaj lapok előzik meg, hivatalos ügyeinkbenakadályoztatva leszünk az ügyintézők vagy más hivatalos személy által. Pénz, ajándék kártyákkal gyors, sikeres ügyintézést mutat.A szomorúság, gondolat, hűség lapok lassú, nehézkesen beszerezhető papírokat,engedélyeket jelez.

Hivatalos személyt jelent, illetve hivatalos ügyet. A racionális dolgokat képviseli (nem az érzelmi dolgokat) Nem az igazi férfit jelent. Futó kapcsolatot jelent. Nem megbízható férfi, barát. Érzelmeit kimutatni nem tudja. Ő, aki nagyon bejön olyan, akit kerestünk, de komoly munka lesz, megformálni, de megéri. Ő olyan férfi, aki nyomot hagy bennünk. Hosszútávon nem sok jót ígér. Fitogtatja jómódját, felsőbbrendűségét. Vágyakozik, de bármi apróság kedvét szegi. Mindenki feje felett átnéz, az akaratát érvényesíteni akarja.

Erőszakos, szívtelen, érzelmektől mentes. Akár agresszív is lehet.

Jelenti még az önmagunkért való kiállást is. Utalhat a lap valakivel, valamivel szembeni elkötelezettségre is. Képviselhet munkát, főnököt, egy ügy melletti elkötelezettséget, s utóbbi miatti felelősségre vonást.

Jelent a lap még munkahelyi főnököt, vezető személyt. Hivatalos intézni valóra is utalhat a lap. Munkahelyi eseményre, dologra is rávilágít a kártya. Jelölhet kollegát.

Bolygója: Mars

Száma: 6

Állatai:

Növényei: Kálmosgyökér

Drágaköve: Hegyikristály

Eleme: Tűz

Csillagjegye: Bak

Szimbólumai: Bal kézen fehér kesztyű – a mai napig így szokás hordani a kesztyűt a spanyol felségterületű vidékeken Dél-Amerikában. Jelezi a tiszta, békés szándékot, a nyíltságot.

Szemüveg – Tisztánlátás, vagy éppen ellenkezőleg homályos látás.

Kard – Phallikus szimbólum, férfias, harci eszköz, mely ölhet is embereket, de életet ismenthet.

Egyenruha – Stabilitás

Személyjelölő kártya, ha férfinek jósolunk, önmagát jelenti. Ha nőnek, akkor a férfit, akihez érzelmileg kötődik.
Erőt, határozottságot sugárzó személy. Kiáll szerelméért, vagy közelgő szerelem.
Jelenthet az életében feltűnő másik férfit, aki azonban nem az.