A lapok jelentései ( Szomorúság )

29.Szomorúság

Feldolgozatlan gondolatok megjelenése, dominánssá válása az életünkben. Passzív élethelyzetet mutat, melyből a magunkba vetett hit vezethet ki. Magányosságot, ingerszegény környezetet, befelé fordulást jelez, melyek meghozzák gyümölcsüket, és ébren tartják a reményt a helyzet megoldására. Olyan megoldatlan problémákat jelez, melyekben érzelmileg is érintve vagyunk. Figyelmeztetése, ne hagyjuk, hogy negatív gondolataink dominánssá váljanak életünkben!Egyetlen dolgot tudunk befolyásolni, és ezen keresztül életünkre hatni; a nézőpontot, a szemléletmódunkat.Kedvező helyzetben a lap jelentése, a problémák tudatosítása életünkben, a negatívgondolatok elengedése.Kedvezőtlen helyzetben jelezhet hosszan tartó szomorúságot, depressziót, olyan időszakot,melyben a negatív heves érzelmek válnak uralkodóvá személyiségünkben.Más lapokkal összeolvasva: Üzenet, levél, látogatás lapok után állva, olyan híreket kapunk mely bánattal tölt el bennünket. Ellenség, féltékenység, hamisság lapok mellett rosszkedvet, letörtséget. Személyjelölő (szerető, szerelmes nő, özvegyasszony, özvegyember, katonatiszt, bíró,gyermek, barát) lapok felett depressziós, melankolikus embert. Mögötte állva, nehéz,nyomott időszakot jelöl számára.

Valaminek a következménye a szomorúság. Figyelmeztet, hogy baj van! Mélyre kell ásni és az alapoktól kell újragondolni, újrakezdeni. Átmeneti a dolog, ha nincs mellette stabilizáló lap. Bizonytalanságot, érzelmi döntésképtelenséget jelöl a lap. Valami miatt feleslegesen aggódunk. Ha férfi a kérdező: olyan nőt jelent, aki nem a párja. Futó kapcsolatra is utalhat a kártya. Csalódás utáni futó kapcsolatba menekülés, fellángolás. Ha nő a kérdező: olyan barátnő, munkatárs, akivel felületes, formális a viszony. Szőke nőt jelent, mélyen megélt belső vívódással járó, kifelé nem megfogalmazható magányos érzelmekkel. Egyedül marad ezekkel az érzésekkel így nagyon nehéz feldolgoznia. Érzékeny, sértődött állapotot is jelenthet a kártya. Kevés önbizalom, a nem megértettség érzése. A tehetetlenséget sugallja a lap.

A dolgok érzelmi síkon zajlanak.

Ha szomorúság ér, engedd el! Éld át! Ne tagadd meg! Vállald fel! Majd megtalálod azokat az embereket, akikkel kialakíthatod új életed.

Bolygója: Hold

Száma: 2

Állatai: Lajhár,

Növényei: Bojtorján

Drágaköve: Achát

Eleme: Víz

Csillagjegye: Halak

Szimbólumai:

Elomló ruha – Rejtett gondolatok

Balra letekint – Érzelmekben elmélyülés

Oszlopok – Kapu, sorsforduló következik.

Másik nőt is jelenthet. Gondokat, ezek megoldására való törekvést jelent a lap.
Jelenthet még világos hajú nőt is.
Egyedüllét, magány.

Munka: jobbat szeretne.
Betegség: felfázás.